ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΨΑΡΙ, ΕΣΥ ΕΧΑΣΕΣ….

Το παιχνίδι παίζεται στον ξυλόφουρνο

Αν και η ονομασία του μαγαζιού “ΦΑΡΟΣ” καθώς και η τοποθεσία δίπλα στο κύμα με θέα τον Κορινθιακό σε προδιαθέτει σε θαλασσινά και ψαράκια, αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι όλο το παιχνίδι παίζεται στον τεράστιο ξυλόφουρνο!!

Γράφει:
ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Φωτογραφίες:
ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Γνωρίζοντας, άλλωστε, τον ιδιοκτήτη του Φάρου τον Γιώργο αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια εναλλακτική προσέγγιση του χώρου και του φαγητού.

central3 17 06 2017
Ο χώρος θυμίζει ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία του 1965 και ο Γιώργος ξερακιανός και αεικίνητος θα σου προτείνει με περηφάνια ότι εκτός από τα ψητά ολόφρεσκα ψάρια του και την άπαιχτη ψαρόσουπα μπορείς να δοκιμάσεις και τα μαγειρευτά του.

central5 17 06 2017

Μελιτζάνες σιγομαγειρεμένες στον φούρνο γεμιστές με πλιγούρι, γεμιστά φτιαγμένα με λαχανικά από το δικό του μποστάνι και φυσικά τηγανιτά κολοκυθάκια και ολόκληρες πικάντικές πιπεριές τόσο αέρινα τηγανισμένα.

central4 17 06 2017
Οι πελάτες του Φάρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι νόμος –αν και εφόσον υπάρχει-να δοκιμάσουν ρεβυθάδα στην πήλινη γάστρα ψημένη για 12 ώρες στον φούρνο.
Εγώ φυσικά όσο καιρός και να περάσει θα θυμάμαι τον φρέσκο τόνο μαγειρεμένο στιφάδο με ολόκληρα κοκκάρια κρεμμυδάκια 

central 17 06 2017
Εννοείτε ότι το ψωμί εδώ είναι αληθινό και ζυμωτό και μάλιστα με αλεύρι από σιτάρι που σπέρνει και καλλιεργεί ο Γιώργος στα δικά του χωράφια.
Αν έχει κέφια ο Γιώργος μπορεί να σας φιλέψει φεύγοντας με μισό καρβέλι και μια ντομάτα από το μποστάνι.

central1 17 06 2017

 

ΦΑΡΟΣ (Μπαρμπόπουλος Γεώργιος Α.)

Λέχαιο, Λέχαιο - Παραλία, 20011, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τηλ : 2741088841

Facebook: ΦΑΡΟΣ

 
newsl face