alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Έλληνας είναι εθισμένος με το κιμά. Με τα μικρά σπυρωτά κομματάκια κρέατος που τώρα πια αλέθονται στις μηχανές αλλά είναι γνωστό σε όλους του μερακλήδες ότι με δυο μαχαίρια κάνεις θαύματα τρώγοντας λάχανο την τεχνολογία!

Κάθε φορά που ταξιδεύω στην Πελοπόννησο πιάνω τον εαυτό μου να έχει εκείνο το αμείωτο αίσθημα προσμονής του κυνηγού που στο επόμενο χιλιόμετρο στο βουνό ή στο δάσος καραδοκεί με την άκρη του ματιού ένα σημάδι που θα  προδώσει το θήραμα!

Εγώ προσωπικά λατρεύω να απολαμβάνω ένα Δωρικής λιτότητας steak από σπαλομπριζόλα ή κόντρα ακόμα και ένα rib eye εδικά αν αυτό περιβάλλεται από λεπτές <φλέβες> λίπους ακριβώς όπως το γέννησε η μάνα του και το ανάθρεψε η θέρμη της φωτιάς!! Δηλαδή ΣΚΕΤΟ με λίγους κρυστάλλους από θαλασσινό αλάτι και σπάνια ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όλα αυτά βέβαια όταν το κρέας σου αρέσει να το απολαμβάνεις medium 630 C /1450 F ή medium rear 570 C /1350 F.

Τα τελευταία χρόνια αυτό το μικρό τριγωνικό κομμάτι κρέατος έχεις σχεδόν θεοποιηθεί από όλους τους κρεατολάγνους του κόσμου και μη!!

Είναι γνωστό ότι είμαι λάτρης του ψησίματος στην ζωντανή φωτιά και του καυτού κάρβουνου! Όμως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι μια από τις καλύτερες μπριζόλες της ζωής μου ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ την απόλαυσα στο τηγάνι σε μόλις 45 λεπτά, με μόνο τέσσερα επιπλέον υλικά και 15 λεπτά μαγείρεμα.
Όταν λοιπόν δεν έχετε την δυνατότητα, αλλά και μεγάλα κέφια να μπλέξετε με κάρβουνα και φωτιές αλλά θέλετε πραγματικά μια απλά φτιαγμένη μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερή <καρδιά> , μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία ότι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για να μαγειρευτεί είναι αυτός που σας προτείνω στο τηγάνι και φυσικά απαιτεί μόνο τρία βήματα.

Εκατόν τριάντα δυο διαφορετικά μοντέλα grill , πενήντα έξι grilling master chefs από όλο τον κόσμο, πέντε τόνοι κάρβουνο από διαφορετικά είδη ξύλου, εβδομήντα δυο εδέσματα με κρέας , μουσική , καπνοί, ποτά, η μυρωδιά της σάρκας που καραμελώνει , του λίπους που στάζει ρυθμικά πυροδοτώντας μικρές εκρήξεις φωτιάς με κάνουν να νιώθω ότι επιτέλους έχω καταφέρει να βρίσκομαι στην πολυπόθητη βαβυλωνία του κρέατος.

 
newsl face