Logo

arni me ksera verykoka LARGE

Ένα ιδιαίτερο αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό πολιτογραφημένο στην Ελλάδα απ' τη μικρασιατική κουζίνα, που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Πόλης. Το έχω δοκιμάσει και με κοτόπουλο σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του

ΑΡΝΙ ΜΕ ΞΕΡΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ

arni me ksera verykoka LARGE

Ένα ιδιαίτερο αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό πολιτογραφημένο στην Ελλάδα απ' τη μικρασιατική κουζίνα, που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Πόλης. Το έχω δοκιμάσει και με κοτόπουλο σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μία κατσαρόλα που έχετε βάλει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το αρνί στο ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το πολτοποιημένο κρεµµύδι και ένα φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20΄.

 

2. Ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε τα βερίκοκα µαζί µε άλλο ένα φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζετε µε τον κόλιαντρο, το µπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για άλλα 30΄-40΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό µαζί µε τη σάλτσα του και συνοδεύετε µε λευκό ρύζι.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι. Στην πολίτικη κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένος συνδυασμός κρέατος και φρούτου στην ίδια κατσαρόλα. Συνήθως το φρούτο έχει όξινο χαρακτήρα για να ισορροπήσει το αποτέλεσμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template