Logo

arni ofto top 25 04 2016

Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ΚΡΗΤΗΣ μοναδικό σε γεύση και νοστιμιά που γίνετε αντικριστό σε φωτιά. Κι όμως γίνεται και είναι πολύ νόστιμο ακόμα και στον φούρνο του σπιτιού.

ΑΡΝΙ ΟΦΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

arni ofto top 25 04 2016

Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ΚΡΗΤΗΣ μοναδικό σε γεύση και νοστιμιά που γίνετε αντικριστό σε φωτιά. Κι όμως γίνεται και είναι πολύ νόστιμο ακόμα και στον φούρνο του σπιτιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνί. Το περιχύνετε με το κρασί και το πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι. Το αφήνετε να για μισή ώρα.


2. Βάζετε ένα ταψί με νερό στον φούρνο και από πάνω μια σχάρα όπου έχετε απλώσει τις κληματόβεργες βουτηγμένες και αυτές στο κρασί. Απλώνετε από πάνω το κρέας και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 ακόμα λεπτά.


3. Αν χρειαστεί προσθέτετε στο ταψί έξτρα νερό για να στάζει το λίπος του αρνιού χωρίς να καίγετε.


4. Σερβίρετε το αρνί με σαλάτα ή με πατάτες φούρνου.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Eίναι απαραίτητο να μαγειρέψετε αρνί που είναι τουλάχιστον 12 κιλά και άνω για να έχει αρκετό λιπώδη ιστό και να μην ξεραθεί .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template