Logo

SFAKIANO-ASPROGIAXNH large

Μια πολύ ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή από τα Σφακιά, που φτιάχνετε όμως σε ολόκληρο σχεδόν τον νομό Χανίων. Συνοδεύστε με πατάτες τηγανιτές

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

SFAKIANO-ASPROGIAXNH large

Μια πολύ ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή από τα Σφακιά, που φτιάχνετε όμως σε ολόκληρο σχεδόν τον νομό Χανίων. Συνοδεύστε με πατάτες τηγανιτές

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά το κρέας και το αφήνετε να στραγγίσει. Το αλατίζετε καλά και το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με βαρύ αντικολλητικό πάτο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρασί μαζί, τα οποία πρέπει να σκεπάζουν εντελώς το κρέας.

 

2. Βάζετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 8 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Ανοίγετε την κατσαρόλα προσθέτετε ¾ φλιτζανιού νερό και συνεχίζετε το βράσιμο του αρνιού στην ίδια θερμοκρασία για τουλάχιστον 45 – 50 λεπτά.

 

3. Τραβάτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα που έχει σχηματιστεί στην κάτω μεριά της κατσαρόλας

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι καλύτερο να διαλέξετε ένα αρνάκι μικρής ηλικίας αλλά όχι γάλακτος. Το ιδανικότερο κομμάτι γι' αυτό το μαγείρεμα είναι η σπάλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template