Logo

saw2

Από τις λίγες τόσο νόστιμες και ανάλαφρες μαρινάδες που ταιριάζουν εξαιρετικά με το αρνάκι

ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΞΕΡΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

saw2

Από τις λίγες τόσο νόστιμες και ανάλαφρες μαρινάδες που ταιριάζουν εξαιρετικά με το αρνάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το αρνί και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια αλλά σε μέγεθος τέτοιο που να περνάνε σε σουβλάκια.


2. Αδειάζετε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζετε τα χέρια σας και τα ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού και να «πιάσουν» το κρέας. Τέλος το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 6-7 ώρες στο ψυγείο.


3. Αφού περάσουν οι 6-7 ώρες ,βγάζετε από το ψυγείο τα μαριναρισμένα κομμάτια και αρχίζετε να τα περνάτε σε σουβλάκια. Ενδιάμεσα στα κομμάτια του αρνιού περνάτε μεγάλα κομμάτια κρεμμύδι και φινόκιο.


4. Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε σχάρα με κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 40-45 λεπτά ανάλογα με την δύναμη την φωτιάς. Στο διάστημα αυτό γυρνάτε τα σουβλάκια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα παντού και τα περνάτε με την μαρινάδα για να γίνουν ζουμερά. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά με μερικές φέτες λεμόνι και πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Με την μαρινάδα αυτή ταιριάζουν πολύ και τα παϊδάκια από αγριογούρουνο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template