Logo

lamb-rack top

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το χρόνο μαγειρέματος όπως το σχήμα του κρέατος, η κατανομή του λίπους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φούρνου σας. Αυτό το κομμάτι κρέατος είναι πολύ τρυφερό για να το παραψήσετε. Αφήστε έξω από το ψυγείο το καρέ σας ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά, το εσωτερικό του θα παραμείνει ωμό ενώ το εξωτερικό είναι πολύ ψημένο. Πάντα η ασφάλεια βέβαια είναι ένα θερμόμετρο κρέατος

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

lamb-rack top

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το χρόνο μαγειρέματος όπως το σχήμα του κρέατος, η κατανομή του λίπους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φούρνου σας. Αυτό το κομμάτι κρέατος είναι πολύ τρυφερό για να το παραψήσετε. Αφήστε έξω από το ψυγείο το καρέ σας ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά, το εσωτερικό του θα παραμείνει ωμό ενώ το εξωτερικό είναι πολύ ψημένο. Πάντα η ασφάλεια βέβαια είναι ένα θερμόμετρο κρέατος

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 25€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Για το γλάσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλένετε καλά το αρνί και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Βάζετε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ουίσκι ή κονιάκ, το μέλι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει καλά το σκόρδο. Αλείφετε το αρνί με τη μαρινάδα, κρατώντας όση περισσέψει στην άκρη. Αφήνετε το αρνί να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για 30 λεπτά.


2. Καθαρίζετε τα καρότα, αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα, αν όχι τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Πλένετε και κόβετε τις πατάτες στα τέσσερα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά του γλάσου.


3. Σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί αραδιάζετε τις πατάτες και τα καρότα και τα αλατωπιπερώνετε. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού το καρέ αρνιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανά τακτά διαστήματα αλείφετε το καρέ με τη βοήθεια ενός πινέλου με το γλάσο.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Βάζετε τη μαρινάδα που κρατήσατε στην άκρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τοποθετείτε το σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία. Την αφήνετε τη 2 με 3 λεπτά να σοταριστεί καλά το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και το βαλσάμικο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρεύτεί μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό, ανακατεύοντας τη συχνά. Αποσύρετε το αρνί από το φούρνο, το αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε με τις πατάτες και τα καρότα περιχυμένο με τη σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε το αρνί σας να είναι πιο ροζ στο κέντρο μειώνετε το ψήσιμο κατά 20 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template