Logo

katsikaki-me-agginara-2 large

Υπέροχο και μοναδικό παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης που συνδυάζει δύο ανοιξιάτικους καρπούς, αυτόν της αγκινάρας με τα υπόξινα άγουρα αμύγδαλα τα οποία παίζουν εν μέρει το ρόλο του λεμονιού

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

katsikaki-me-agginara-2 large

Υπέροχο και μοναδικό παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης που συνδυάζει δύο ανοιξιάτικους καρπούς, αυτόν της αγκινάρας με τα υπόξινα άγουρα αμύγδαλα τα οποία παίζουν εν μέρει το ρόλο του λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζετε από τα φύλλα τους και κρατάτε τις καρδιές τους. Αφαιρείτε το χνούδι τους και τις διατηρείτε σε ένα μπολ με νερό και τις φέτες του λεμονιού.


2. Ζεματίζετε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στην άκρη.


3. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε τρία φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Κατόπιν, προσθέτετε τις αγκινάρες μαζί με τα αμύγδαλα (αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ζεστό νερό) και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.


4. Στο τέλος, φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Σε ένα μπολ παίρνετε λίγο ζουμί από το κρέας, το χτυπάτε με τον αυγοδάρτη με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ και το προσθέτετε στα αυγά πού έχετε χτυπήσει σε ένα ξεχωριστό μπολ με το σύρμα, με λεμόνι.


5. Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό και το πασπαλίζετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε το φαγητό κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να διατηρήσετε τα αμύγδαλα ζεματισμένα για 2-3 μήνες στην κατάψυξη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template