Logo

omeleta patates topimage

Το μυστικό για την πιο επιτυχημένη ομελέτα που έχετε ποτέ φτιάξει. Συνταγή παλιά και αξεπέραστη που μου την έδωσε μια γιαγιά απ' την Κρήτη

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

omeleta patates topimage

Το μυστικό για την πιο επιτυχημένη ομελέτα που έχετε ποτέ φτιάξει. Συνταγή παλιά και αξεπέραστη που μου την έδωσε μια γιαγιά απ' την Κρήτη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρούς κύβους (στο χέρι ή στην κουζινομηχανή). Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις πατάτες και τις σκεπάζετε με ένα καπάκι.


2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπωλ, με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τη σόδα πολύ καλά. Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.


3. Όταν οι πατάτες είναι ψημένες, τις συγκρατείτε με ένα καπάκι και αδειάζετε το περιττό ελαιόλαδο. Τις ρίχνετε στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σε ένα καθαρό τηγάνι, μέσα στο οποίο έχετε βάλει ελάχιστο ελαιόλαδο.


4. Ψήνετε την ομελέτα από τη μια πλευρά σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη βοήθεια ενός πιάτου τη γυρίζετε, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή και τη συνοδεύετε αν θέλετε, με λίγο φρέσκο γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Παραδοσιακά τη συνταγή αυτή στην Κρήτη την έλεγαν "Σφουγγάτο", και καμιά φορά πρόσθεταν κολοκυθάκια σε ροδέλες ή τριμμένο λευκό τυρί. Για να είστε σίγουροι ότι η ομελέτα έχει ψηθεί μέχρι το κέντρο της, μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο για 10' στους 150 βαθμούς.  Προσέξτε να πιάσετε το χερούλι του τηγανιού με μια πετσέτα ή γάντι κουζίνας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template