Logo

TRAGANH-THGANITA

Η πιο "μοδάτη" συνταγή που απολαμβάνετε στα εστιατόρια, τώρα με όλα της τα μυστικά για να τη φτιάξετε στο σπίτι σας

ΤΡΑΓΑΝΗ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ

TRAGANH-THGANITA

Η πιο "μοδάτη" συνταγή που απολαμβάνετε στα εστιατόρια, τώρα με όλα της τα μυστικά για να τη φτιάξετε στο σπίτι σας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Χρησιμοποιείτε το ειδικό εργαλείο (μαντολίνο) για να κόψετε σε λεπτές φέτες- πολύ λεπτά στικς/μπαστουνάκια τις πατάτες. Τοποθετείτε τις ψιλοκομμένες πατάτες για 10' σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό. Ξεπλένετε 5-6 φορές τις πατάτες με κρύο νερό ώστε να φύγει όλο το άμυλο και να γίνουν τραγανές. Βάζετε τα στικς σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν εντελώς από τα υγρά τους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με τις πατάτες.


2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα από τις πατάτες. Με ένα κουτάλι βοηθάτε το μίγμα να απλώσει και να γίνει σαν μια μεγάλη τηγανίτα. Ψήνετε σε μεσαία φωτιά για 10΄και γυρίζετε και από τις δυο πλευρές την τηγανίτα. Για να τη γυρίσετε πιο εύκολα, σκεπάζετε το τηγάνι με ένα πιάτο, το κρατάτε γυρνώντας ανάποδα, και μετά τη ρίχνετε πάλι μέσα στο τηγάνι.


3. Περιχύνετε γύρω-γύρω στις άκρες με ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για να γίνουν τραγανές οι άκρες και ψήνετε για άλλα 10΄. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες πατάτες.


4. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε σε λίγο ζεστό ελαιόλαδο τα τέσσερα αυγά μάτια και τα φτιάχνετε σφιχτά ή με μελάτο κρόκο, ανάλογα με τις προτιμήσεις.


5. Τοποθετείτε την τηγανίτα με τις τραγανές πατάτες σε ένα μεγάλο πιάτο και στο κέντρο μεταφέρετε με μια σπάτουλα τα αυγά, ανά δύο. Σερβίρετε ζεστά, καρυκεύοντας με αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

To rosti είναι ένα παραδοσιακό ελβετικό πιάτο που φτιάχνεται από ψιλοτριμμένες τηγανισμένες πατάτες.Στη απλή μορφή του μοιάζει λίγο με ομελέτα. Σε κάποιες συνταγές χρησιμοποιούν ασπράδια αυγού, αλλά η παραδοσιακή συνταγή αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από πατάτες! Σε αυτή τη συνταγή έχει προστεθεί λίγο κρεμμύδι, αλλά την πραγματική διαφορά την κάνουν τα αυγά μάτια. Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template