Logo

PASPALAS

Γιατί το απάκι δεν ψήνεται μόνο, αλλά γίνεται και τέλεια ομελέτα

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

PASPALAS

Γιατί το απάκι δεν ψήνεται μόνο, αλλά γίνεται και τέλεια ομελέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβετε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια το απάκι. Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγο τα κομματάκια από το απάκι.

 

2. Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα μπολ και χρησιμοποιείτε έναν τρίφτη για να τρίψετε τις ντομάτες μέσα σε αυτό. Αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη εάν βάλετε ντοματίνια.

 

3. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το απάκι, τον πολτό από τις ντομάτες, λίγο πιπέρι, αλάτι και λίγη ζάχαρη (για να μη ξινίσουν λόγω του όξινου της ντομάτας) και αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα υγρά τους.

 

4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε τα αυγά με αυγοδάρτη και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε πιάτο με μία σπάτουλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν θέλετε το κάνετε τηγανιτό, μπορείτε να ενσωματώσετε τα αυγά και το σοταρισμένο κρέας σε ένα μπολ, να τα αδειάσετε σε ένα πυρέξ και να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 30'. Παλιότερα στην Τζιά, έφτιαχναν αυτό το φαγητό με πασπαλά και σόταραν το κρέας στο ίδιο του το λίπος, τη γλίνα. Μάλιστα, η παραδοσιακή ονομασία του ήταν "πασπαλάς τζιώτικος".



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template