Logo

froutalia top

Αυτή τη φουσκωτή και αφράτη φρουτάλια, που καμία σχέση δεν έχει με τις φλατ ομελέτες που έχουμε συνηθίσει, τη δοκίμασα στο ταξίδι μου στην Άνδρο από τον γέροντα Ευδόκιμο στο μοναστήρι της Παναχράντου

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ

froutalia top

Αυτή τη φουσκωτή και αφράτη φρουτάλια, που καμία σχέση δεν έχει με τις φλατ ομελέτες που έχουμε συνηθίσει, τη δοκίμασα στο ταξίδι μου στην Άνδρο από τον γέροντα Ευδόκιμο στο μοναστήρι της Παναχράντου

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Αλατίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με το καπάκι και την αφήνετε να ψηθούν για 7 λεπτά. Στη συνέχεια της ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το ψήσιμο με κλειστό το καπάκι για ακόμα 7 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον δυόσμο και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και αφήνετε την φτουτάλια να ψηθεί από την μια πλευρά για 6 – 7 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζετε την φρουτάλια ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για 6 – 7 λεπτά. Μεταφέρετε την φρουτάλια σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

 

Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο»

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για πατάτες να φτιάξετε την φρουτάλια και με κολοκυθάκια, φρέσκα φασολάκια, αγκινάρες ή κουκιά καθώς και με παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template