Logo

brouketa louza top

Η Ελλάδα έχει τα δικά της νόστιμα αλλαντικά και τυριά, πολλά απο αυτά μάλιστα έχουν μια απίστευτη μοναδικότητα στην γεύση. Αυτές οι μπρουσκέτες έχουν λοιπόν ελληνική έμπνευση και είναι στημένες με τοπικά προϊόντα

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

brouketa louza top

Η Ελλάδα έχει τα δικά της νόστιμα αλλαντικά και τυριά, πολλά απο αυτά μάλιστα έχουν μια απίστευτη μοναδικότητα στην γεύση. Αυτές οι μπρουσκέτες έχουν λοιπόν ελληνική έμπνευση και είναι στημένες με τοπικά προϊόντα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι με δόντια, κόβετε την μπαγκέτα λοξά σε 8 φέτες. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο γκριλ για 5 – 7 λεπτά. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζετε τα σύκα και τα ψήνετε στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το ξίδι. Αφήνετε το κρεμμύδι να σοταριστεί μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει περίπου 10 λεπτά.


3. Βγάζετε τις φέτες ψωμιού από το φούρνο, τις αραδιάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και μοιράζετε στην επιφάνειά τους τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Από πάνω απλώνετε λίγο από το τυρί και 1 φέτα λούζα. Βγάζετε τα σύκα από το φούρνο και αραδιάζετε 1 κομμάτια σε κάθε μπρουσκέτα. Περιχύνετε με λίγο ξίδι βαλσάμικο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε τες και με μια σκληρή γραβιέρα πικάντικη και λίγο μέλι αντί για σύκο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template