Logo

pita top

Πολύ μα πολύ ξεχωριστή πίτα σε στρώματα όπου εναλλάσσονται διάφορα υλικά και υφές. Σκεπασμένη με ένα αφράτο και τρυφερό φύλλο τύπου κουρού

ΠΙΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 'Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

pita top

Πολύ μα πολύ ξεχωριστή πίτα σε στρώματα όπου εναλλάσσονται διάφορα υλικά και υφές. Σκεπασμένη με ένα αφράτο και τρυφερό φύλλο τύπου κουρού

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
15 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για από πάνω

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Χωρίζετε την ζύμη στη μέση, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.


2. Ξεπλένετε τα αποξηραμένα μανιτάρια στη συνέχεια να ρίχνετε σε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι κρασί και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το υγρό.


3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα μανιτάρια. Προσθέτετε 1 φλιτζάνια από το υγρό που μουσκέψατε τα αποξηραμένα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.


4. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.


5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί, 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο και τον μαϊντανό και τα βάζετε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το αφήνετε στην άκρη και κρατάτε και το ζωμό.


6. Ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μείγμα του κρεμμυδιού και ανακατεύετε.


7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για 4 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Ρίχνετε το ζωμό που βράσατε το κοτόπουλο και το υπόλοιπο υγρό μέσα στο οποίο μουσκέψατε τα αποξηραμένα μανιτάρια, και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτετε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μανιτάρια και ανακατεύετε.


8. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε δύο χοντρά φύλλα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ψιλό ταψί διαμέτρου 28εκ. Απλώνετε το 1 φύλλο καλύπτοντας την βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Η ζύμη πρέπει να περισσεύει 1 εκ. περιμετρικά.


9. Απλώνετε στην επιφάνεια της ζύμης την μισή ποσότητα του ρυζιού, από πάνω στην μισή ποσότητα κοτόπουλου και τα βερίκοκα. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλο και τέλος με το υπόλοιπο ρύζι.


10. Καλύπτετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Γυρνάτε τις άκρες που ενώνονται τα φύλλα, κόβοντας την περίσσια ποσότητα, προς τα μέσα ώστε να κλείσει καλά η πίτα.


11. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Διακοσμείτε την επιφάνεια της πίτας κάνοντας σχέδια με την ζύμη που σας περίσσεψε. Αλείφετε με το αυγό και τα σχέδια.


12. Τρυπάτε το πάνω φύλλο σε μερικά σημεία ώστε να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο και ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τη φτιάξετε και με κιμά ή με τη γαλοπούλα που σας έμεινε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template