Logo

kotopoulo glikanisos top

Εξαιρετικά εύκολο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις από τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια! Ότι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε να φτιάξετε σε ένα casual εορταστικό τραπέζι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

kotopoulo glikanisos top

Εξαιρετικά εύκολο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις από τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια! Ότι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε να φτιάξετε σε ένα casual εορταστικό τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ή στο μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, το πετιμέζι, τον χυμό του μανταρινιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και 2-3 σταγόνες ζεστό νερό. Κλείνετε και αναμιγνύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.


2. Πλένετε το πουλερικό και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνετε εσωτερικά και εξωτερικά με την σάλτσα μελιού. Γεμίζετε την κοιλιά του με το πορτοκάλι και το μανταρίνι, τα οποία έχετε κόψει στα δύο, το κομμάτι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ράβετε την κοιλιά με κλωστή κουζίνας.


3. Πασπαλίζετε εξωτερικά το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Βάζετε το κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος μαζί με τις πατάτες, την κολοκύθα, το καρότο και την σάλτσα μελιού που έχει περισσέψει στο μπολ. Κλείνετε καλά και τοποθετείτε σε ένα ταψί στο κέντρο του φούρνου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε με βρασμό να δέσετε τη σάλτσα του, θα πάρει περίπου 5 – 7 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template