Logo

xoirini-kapnisti top

Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας μόλις σε 30 λεπτά και να απολαύσετε με ένα στιβαρό κόκκινο κρασί ώστε να εξισορροπείται η μυρωδιά του καπνιστού

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ BRAVA ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

xoirini-kapnisti top

Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας μόλις σε 30 λεπτά και να απολαύσετε με ένα στιβαρό κόκκινο κρασί ώστε να εξισορροπείται η μυρωδιά του καπνιστού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χαράσσετε την καπνιστή μπριζόλα με το μαχαίρι σχηματίζοντας ρόμβους. Καρφώστε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλο.


2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας (μέλι, ξύδι από λευκό κρασί, λεμονάδα με ανθρακικό, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο, γλυκόξινη σάλτσα BRAVA, θυμάρι) και τα μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι. Τα βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρά η μαρινάδα.


3. Αλείφετε την μπριζόλα και την βάζετε στην σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο διάστημα του ψησίματος αλείφετε τουλάχιστον 7-8 φορές το κρέας με την μαρινάδα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και ένα επιπλέον καυτερό κόκκινο πιπέρι αν θέλετε πιο δυνατή γεύση στην μπριζόλας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template