Logo

galopoula-kimas top

Μια all time classic ανάλαφρη γέμιση γαλοπούλας, με την οποία μπορείτε αν θέλετε να γεμίσετε και κοτόπουλο

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

galopoula-kimas top

Μια all time classic ανάλαφρη γέμιση γαλοπούλας, με την οποία μπορείτε αν θέλετε να γεμίσετε και κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 25€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε την γαλοπούλα. Αφαιρείτε τα εντόσθια και τον λαιμό και την τοποθετείτε σε 4-5 φλιτζάνια αλατισμένο βραστό νερό για 20 λεπτά.


2. Λιώνετε στο τηγάνι 3 κ.σ. βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα κάστανα. Τα ροδίζετε ελαφρά και αμέσως προσθέτετε τον κιμά. Τα ανακατεύετε πολύ καλά και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 5-8 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι ανακατεύετε καλά και αδειάζετε την γέμιση σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


3. Αλατοπιπερώνετε την γαλοπούλα εσωτερικά και εξωτερικά πολύ καλά. Γεμίζετε την γαλοπούλα με τη γέμιση, την ράβετε στην κοιλιά και της δένετε τα πόδια με σπάγκο.


4. Σε ένα στενό και βαθύ ταψί στρώστε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και ακουμπάτε πάνω την γαλοπούλα. Περιχύνετε με δύο φλιτζάνια ζωμό κότας και με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ακόμα φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα στους 180 βαθμούς.


5. Μετά από την μια ώρα ανεβάζετε την θερμοκρασία ξανά στους 200 βαθμούς, σκεπάζετε την γαλοπούλα με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για μια ακόμα ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση συκωτάκα πουλιών και να αντικαταστήσετε τα κάστανα με κουκουνάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template