alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosaiko top

Κατάλληλη για Φάση 4

ΜΩΣΑΙΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

mosaiko top

Κατάλληλη για Φάση 4

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 275 γρ. . σοκολάτα κουβερτούρα 77% περιεκτικότητα σε κακάο (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 175 γρ. μαργαρίνη ελαιολάδου
  • 120 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 30 mL μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 1 πακέτο (168γρ.) μπισκότα τύπου petit buerre Eurodiet
  • 1 φακελάκι μούσλι Eurodiet

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνετε το μωσαϊκό. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπενμαρι). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνετε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας, προσθέτετε τη μαργαρίνη, το σιρόπι αγαύης και αφήνετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτετε μέσα στο μείγμα τα μούσλι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος απλώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το γλυκό, ξύνετε λίγη λευκή σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε τα τρίματα πάνω από το μωσαϊκό. Κόβετε το γλυκό με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 12 κομμάτια. Αν θέλετε κόβετε το κάθε κομμάτι σε μικρούς κύβους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face