Για 12 κομμάτια ()
Φτιάχνετε το μωσαϊκό. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπενμαρι). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνετε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας, προσθέτετε τη μαργαρίνη, το σιρόπι αγαύης και αφήνετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτετε μέσα στο μείγμα τα μούσλι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος απλώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το γλυκό, ξύνετε λίγη λευκή σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε τα τρίματα πάνω από το μωσαϊκό. Κόβετε το γλυκό με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 12 κομμάτια. Αν θέλετε κόβετε το κάθε κομμάτι σε μικρούς κύβους.