Logo

almuro saragli top 02 11 2016

Ένα  από τα πιο  νόστιμα μεζεδάκια που μπορείτε να φτιάξετε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή ακόμα και σε ένα πάρτι με finger food .

ΑΛΜΥΡΑ ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΚΙΜA ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

almuro saragli top 02 11 2016

Ένα  από τα πιο  νόστιμα μεζεδάκια που μπορείτε να φτιάξετε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή ακόμα και σε ένα πάρτι με finger food .

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 13€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

Για τον κιμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε δυο φύλλα και τα βουτυρώνετε (λιωμένο βούτυρο) σε όλη τους την επιφάνεια. Τα κόβετε με ένα μαχαίρι κατά μήκος στα δύο.


2. Παίρνετε το μισό από τα δυο φύλλα και στην άκρη του βάζετε μια λεπτή βέργα την οποία έχετε περάσει με λιωμένο βούτυρο . Τυλίγετε τα δυο φύλλα γύρω από την βέργα – πλάστη αφήνοντας 2-3 εκ στην άκρη . Πιάστε τις δύο άκρες, αριστερά και δεξιά, και σπρώξτε τις προς τα μέσα ώστε να σουρώσει το φύλλο. Αφαιρέστε τη βέργα τραβώντας την και φτιάξτε μικρές σουρωμένες φωλιές.


3. Τοποθετείτε τις φωλιές σε ταψί , που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
4. Ετοιμάζετε τον κιμά : σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο να ροδίσει ελαφρώς και τότε προσθέτετε τον κιμά. Τον σοτάρετε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσει.


5. Σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ . Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι σχεδόν να στεγνώσει και να έχει ελάχιστα υγρά.


6. Γεμίζετε με τον κρύο κιμά τις φωλιές από τα σαραγλί, βουτυρώνετε περιμετρικά και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


7. Αδειάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αραιώνετε με το γάλα . Περιχύνετε με το γιαούρτι τα σαραγλί όσο είναι ζεστά, πασπαλίστε με την πάπρικα και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Tην ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε και με ένα μίγμα τυριού που θα έχετε βάλει ανθότυρο και φέτα με λίγο γάλα και δυόσμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template