Logo

keftedakia sto fourno top 19 04 2017

Νόστιμα, παχουλά κεφτεδάκια πάνω σε ένα στρώμα με μυριστικά χόρτα.
Μια συνταγή που μοσχομυρίζει Ελλάδα!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

keftedakia sto fourno top 19 04 2017

Νόστιμα, παχουλά κεφτεδάκια πάνω σε ένα στρώμα με μυριστικά χόρτα.
Μια συνταγή που μοσχομυρίζει Ελλάδα!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνετε τον κιμά, μαζί με τα δύο πολτοποιημένα κρεμμύδια, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.


2. Καθαρίζετε τα δύο κιλά κρεμμύδια, τα κόβετε , τα σοτάρετε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα στρώνετε πάνω σε ένα ταψί. Από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μισά μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.


3. Λίγο προτού γίνουν, τα υπόλοιπα μυρωδικά, χτυπάτε τα δύο αβγά μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι ,πιπέρι, το κορν φλάουερ και το γιαούρτι. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα γιαουρτιού και το βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνουν ροδαλή κρούστα.


4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα χόρτα όπως σπανάκι η πράσο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template