Logo

KEFTEDES-ME-RYZI large

Ένα από τα πιο ονομαστά Κωνσταντινοπολίτικα φαγητά που σερβίρουν ακόμα και σήμερα οι πιο πολλές locantes (μαγειρεία της Πόλης). Η συνεύρεση κιμά μοσχαρίσιου, αρνίσιου, με το ρυζάκι και τα μυρωδικά είναι ανυπέρβλητη

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΜΙΣΣΑΣ

KEFTEDES-ME-RYZI large

Ένα από τα πιο ονομαστά Κωνσταντινοπολίτικα φαγητά που σερβίρουν ακόμα και σήμερα οι πιο πολλές locantes (μαγειρεία της Πόλης). Η συνεύρεση κιμά μοσχαρίσιου, αρνίσιου, με το ρυζάκι και τα μυρωδικά είναι ανυπέρβλητη

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε τον μισό κιμά σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να τραβήξει το νερό του, για 8΄-10΄.

 

2. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το νερό και το ρύζι, και μαγειρεύετε για 15΄σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρετε από τη φωτιά.

 

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον χλιαρό κιμά με τον υπόλοιπο κιμά που είναι ωμός. Προσθέτετε το μείγμα με το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό και ζυμώνετε καλά.

 

4. Παίρνετε από το μείγμα ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός αυγού. Πλάθετε με το χέρι σας κεφτεδάκια κυλώντας τα ανάμεσα στα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσουν μακρουλό σχήμα. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

 

5. Βάζετε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, και αφήνετε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

 

6. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά. Περνάτε τους κεφτέδες στο αυγό, μετά τους βάζετε σε πιάτο που έχετε βάλει αλεύρι ώστε να αλευρωθούν παντού και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 

7. Αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα τους κεφτέδες και τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως μπούκοβο και κύμινο. Σύμφωνα με ένα οθωμανικό βιβλίο μαγειρικής του 19ου αι., οι κεφτέδες αυτοί –γνωστοί στην τουρκική κουζίνα ως «κεφτέδες σαν το μπούτι της γυναίκας»– γίνονταν μόνο από ωμό κιμά. Εδώ, καβουρντίζουμε το μισό κρέας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template