Logo

KEMPAP-FYSTIKI large

Μοναδικά κεμπάπ που στην ανατολή τα ονομάζουν "fistikli" με υπέροχο χρώμα και μοναδική υφή

ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

KEMPAP-FYSTIKI large

Μοναδικά κεμπάπ που στην ανατολή τα ονομάζουν "fistikli" με υπέροχο χρώμα και μοναδική υφή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ενώνετε τους δυο κιμάδες και προσθέτετε το ψιλοτριμμένο φιστίκι (ή τη φρυγανιά αν δεν έχετε φιστίκι), το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνετε με το χέρι σας πολύ καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.

 

2. Βουτάτε τα χέρια σας σε λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε μικρά στρογγυλά κα μακρόστενα κεμπάπ με τη ζύμη από τον κιμά και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 θαμούς, στο γκριλ ή στη σχάρα στα κάρβουνα, για 8-10΄ από κάθε μεριά. Σερβίρετε τα κεμπάπ με ψητές πίτες και ντιπ από γιαούρτι στραγγιστό. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση γιατί το φιστίκι Αιγίνης έχει γλυκιά επίγευση και ευγενική υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο πολτοποιημένο ή και περισσότερο κύμινο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template