Logo

kremmydia-gemista large

Ένα παραδοσιακό φαγητό που στο Βόρειο Αιγαίο ονομάζουν κελέμια, αλλά το συναντάμε και στην περιοχή της Πρέβεζας και του Γαλαξειδίου

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

kremmydia-gemista large

Ένα παραδοσιακό φαγητό που στο Βόρειο Αιγαίο ονομάζουν κελέμια, αλλά το συναντάμε και στην περιοχή της Πρέβεζας και του Γαλαξειδίου

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα χαράζετε με ένα μαχαίρι 2 εκ. κατά μήκος. Τα ζεματάτε για λίγα λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

 

2. Αφαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα από κάθε κρεμμύδι και κρατάτε τα 3-4 εξωτερικά φύλλα ανέπαφα. Ψιλοκόβετε τα φύλλα κρεμμυδιού που αφαιρέσατε.

 

3. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις ροδίσει, σοτάρετε μαζί και τον κιμά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτοντας τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα, τη δάφνη και λίγο σκόρδο, μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και αλατοπιπερώνετε.

 

4. Όταν ο κιμάς ψηθεί και απορροφήσει τα υγρά του, γεμίζετε με αυτόν ένα ένα τα κρεμμύδια, με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Τα τυλίγετε σφιχτά φροντίζοντας να αγκαλιάζετε τον κιμά για να μην ανοίξουν.Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το ένα κοντά στο άλλο.

 

5. Περιχύνετε τα γεμιστά κρεμμύδια με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την άλλη μισή ντομάτα. Σκεπάζετε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄μέχρι να μελώσουν. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον κιμά με λίγο πλιγούρι ή λίγο ρύζι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template