Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φινόκιο για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το μέλι και τα αφήνετε να καραμελώσουν για περίπου 4 λεπτά. Αφαιρείτε το φινόκιο και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρετε τις φέτες λεμονιού και το σκόρδο για 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά, από όλες τις πλευρές για 3 – 4 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 25 λεπτά.
3. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα του και το φινόκιο, τις φέτες λεμονιού και τα σκόρδα μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή πουρέ πατάτας.
Δοκιμάστε το και με χοιρινό, κατά προτίμηση σπάλα χωρίς κόκκαλο.