Logo

kotopoulo krasato top

ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

kotopoulo krasato top

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φινόκιο για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το μέλι και τα αφήνετε να καραμελώσουν για περίπου 4 λεπτά. Αφαιρείτε το φινόκιο και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρετε τις φέτες λεμονιού και το σκόρδο για 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.


2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά, από όλες τις πλευρές για 3 – 4 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 25 λεπτά.


3. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα του και το φινόκιο, τις φέτες λεμονιού και τα σκόρδα μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή πουρέ πατάτας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το και με χοιρινό, κατά προτίμηση σπάλα χωρίς κόκκαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template