alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

chicken garlic top

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

chicken garlic top

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το αλεύρι και το κοτόπουλο σε μια σακούλα τροφίμων την κλείνετε και την ανακινείτε έτσι ώστε να αλευρωθεί το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, λίγα – λίγα τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και φέρνετε σε βρασμό. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.


3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πυκνώσει.


4. Εν τω μεταξύ, διαχωρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνετε, ακαθάριστες, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζε. Τις βάζετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Τις καθαρίζετε.


5. Σε μια τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


6. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο το μπουκέτο μυρωδικών και προσθέτετε το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε και σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγα μανιτάρια, τα οποία θα σωτάρετε και τα θα προσθέσετε στο φαγητό όπως τα σκόρδα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face