Για 4 άτομα ()
1. Ανοίγετε τον κόκορα, όχι μέχρι την επάνω μεριά του στήθους. Αφαιρείτε τα εντόσθια, τα πλένετε τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε στην άκρη. Πλένετε τον κόκορα, τον αφήνετε να στραγγίσει και τον αλλατοπιπερώνετε μέσα και έξω.
2. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά τον κιμά για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα συκωτάκια και σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 4-7 λεπτά. Προσθέτετε την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, το ρύζι και ½ φλιτζάνι ζωμό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 περίπου λεπτά. Κατεβάζετε την γέμιση από την φωτιά και προσθέτετε τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και την φρυγανιά. Αναμειγνύετε ώστε να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
3. Γεμίζετε την κοιλιά του κόκορα κλείνετε προσεκτικά και ράβετε με τον ειδικό σπάγκο της κουζίνας. Τακτοποιείτε τον κόκορα σε μια ευρύχωρη βαθιά κατσαρόλα. Τον σοτάρετε με τις δύο κουταλιές το βούτυρο ώστε να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές. Τον γυρίζετε με το στήθος προς τα πάνω, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και 3 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
4. Αφήνετε τον κόκορα να κρυώσει, τον βάζετε στην μέση μιας πιατέλας και τον ανοίγετε αφήνοντας την γέμιση να «πέσει» γύρω από την πιατέλα. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη γέμιση και με κάστανα.