Logo

kotopoulo-giaxni glystrida topimage

 Κι όμως η γλιστρίδα δεν είναι μόνο για σαλάτα!!! Στην Κρήτη την μαγειρεύουν με κοτόπουλο ή ροφό και γίνεται ένα πεντανόστιμο φαγητό

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ

kotopoulo-giaxni glystrida topimage

 Κι όμως η γλιστρίδα δεν είναι μόνο για σαλάτα!!! Στην Κρήτη την μαγειρεύουν με κοτόπουλο ή ροφό και γίνεται ένα πεντανόστιμο φαγητό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ελαφρά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου.


2. Βάζετε τα κολοκυθάκια, την γλιστρίδα, την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανακινείτε την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα λαχανικά με το κοτόπουλο. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο. Συνοδεύετε με τυρί φέτα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Δοκιμάστε την συνταγή με κουνέλι ή ακόμα και με μοσχάρι .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template