Για 4 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε να βράσουν το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, το μπράντι και την ζάχαρη, για 5 λεπτά.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε για 20 λεπτά.
3. Μόλις το νερό στην κατσαρόλα μείνει σχεδόν το μισό, προσθέτετε τις μπάμιες, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 8 λεπτά.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα των μπαχαρικών και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 8 λεπτά. Τέλος σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπάμιες με φασολάκια πλατιά.