Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε τις ντομάτες ολόκληρες σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, της βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ξεφλουδίζετε.
2. Τις κόβετε στην μέση και τις βάζετε γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα ακαθάριστα σκόρδα και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε, το κρασί, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το δενδρολίβανο με 4-5 κουταλιές της σούπας νερό.
3. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάστε την συνταγή με κουνέλι ή χοιρινές μπριζόλες λαιμού.