alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo-ntomates-dentrolibano topimage03

Είναι μερικά φαγητά εξαιρετικά απλά αλλά τόσο νόστιμα που μπορεί έτσι απλά να τα λατρέψεις και να γίνουν τα αγαπημένα σου! 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

kotopoulo-ntomates-dentrolibano topimage03

Είναι μερικά φαγητά εξαιρετικά απλά αλλά τόσο νόστιμα που μπορεί έτσι απλά να τα λατρέψεις και να γίνουν τα αγαπημένα σου! 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 5 μέτριες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκ. ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε τις ντομάτες ολόκληρες σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, της βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ξεφλουδίζετε.


2. Τις κόβετε στην μέση και τις βάζετε γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα ακαθάριστα σκόρδα και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε, το κρασί, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το δενδρολίβανο με 4-5 κουταλιές της σούπας νερό.


3. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε την συνταγή με κουνέλι ή χοιρινές μπριζόλες λαιμού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face