Logo

PETEINOS-ZYMARIKA large

Παραδοσιακή, αξεπέραστη συνταγή από τη Λήμνο. Γίνεται με το παραδοσιακό ζυμαρικό του νησιού τα φλομάρια και σερβίρεται με τριμμένο καλαθάκι Λήμνου

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

PETEINOS-ZYMARIKA large

Παραδοσιακή, αξεπέραστη συνταγή από τη Λήμνο. Γίνεται με το παραδοσιακό ζυμαρικό του νησιού τα φλομάρια και σερβίρεται με τριμμένο καλαθάκι Λήμνου

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τον κόκορα σε μερίδες (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και τον σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 3-4΄μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τον αποσύρετε από την κατσαρόλα και τον βάζετε στην άκρη.

 

2. Στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίζετε το κρεμμύδι για 2-3΄. Προσθέτετε τον σοταρισμένο κόκορα και αμέσως σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για 2-3΄ να βράσει και να εξατμιστεί το κρασί.

 

3. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, 2-3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 45-50΄.

 

4. Όταν ο κόκορας είναι ψημένος, προσθέτετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό για να μην σταματήσει ο βρασμός και τα φλομάρια ή τις χυλοπίτες. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και πάλι για 7-8΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο καλαθάκι Λήμνου. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η ζάχαρη θα μειώσει την οξύτητα της ντομάτας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template