Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στον αέρα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
2. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Τις αφήνετε για 5 λεπτά και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη.
3. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα. Βάζετε το ρολό κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά.
4. Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε την ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και την σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει. Προσθέτετε τις πατατούλες ακαθάριστες και κομμένες στα δυο και τις πιπεριές. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.
5. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε τις πιπεριές και 6-8 κουταλιές από το ζουμί του και φτιάχνετε τη σάλτσα. Την απλώνετε σε μια πιατέλα και ακουμπάτε από πάνω το ρολό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. Γαρνίρετε με τις πατάτες και πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο δυόσμο.
Δοκιμάστε την ίδια συνταγή με νουά μοσχαρίσιο