alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

SOUVLAKIA-KOTOPOULO-large

Χορταστικά, ιδιαίτερα και υπέροχα, ειδικά αν τα φτιάξετε με τρυφερό μπούτι κοτόπουλου και φρέσκιες αγκινάρες

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

SOUVLAKIA-KOTOPOULO-large

Χορταστικά, ιδιαίτερα και υπέροχα, ειδικά αν τα φτιάξετε με τρυφερό μπούτι κοτόπουλου και φρέσκιες αγκινάρες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπουτάκια ξεκοκκαλισμένα ή κομμένα σε μπουκιές
  • 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 800 γρ. καρδιές από αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες κομμένες στη μέση
  • 10 μανιτάρια λευκά αγαρικά
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε το χυμό από ένα λεμόνι (θα χρειαστείτε περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό). Βάζετε το χυμό μαζί με τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα βαζάκι με καπάκι και ανακινείτε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

 

2. Κόβετε τα υπόλοιπα 2 λεμόνια σε 24 φέτες. Βρέχετε τα 12 καλαμάκια για να μην καούν στο ψήσιμο και περνάτε τα υλικά ως εξής, εναλλάξ: κρέας, λεμόνι, αγκινάρα, μανιτάρι.

 

3. Ψήνετε τα σουβλάκια σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στο γκριλ, ακουμπώντας τα σε σχάρα φούρνου πάνω από ένα ταψί με νερό ή στα κάρβουνα για 25-30΄ σε μέτρια φωτιά, αλείφοντας τα κάθε 5΄ (ή κάθε 10΄ άμα τα ψήσετε στο φούρνο) με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει στο βάζο. Σερβίρετε ζεστά με πράσινη σαλάτα ή με ρύζι λευκό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα ως μαρινάδα, δηλαδή βάλετε το κοτόπουλο, τις αγκινάρες και τα μανιτάρια για 2-3 ώρες μέσα στο υγρό, θα συντομεύσετε το χρόνο ψησίματος κατά τουλάχιστον 10-12΄ και θα έχετε πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε σε γάστρα στον φούρνο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face