Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μερίδες (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και το αφήνετε να στραγγίσει.
2. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 5΄-6΄. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Αφού έχετε κόψει τις πατάτες κυδωνάτες, τις ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι -αφού έχετε αφαιρέσει τα κρεμμύδια- και τις τηγανίζετε. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρείτε και αυτές με τον ίδιο τρόπο που βγάλατε και στραγγίσατε τα κρεμμύδια.
4. Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε μέσα σε αυτή το κοτόπουλο, το σοτάρετε και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό. Αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40΄ με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
5. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 15΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τη σάλτσα του.
Στο τέλος του ψησίματος αν θέλετε πρόσθετε 12-15 αμύγδαλα λευκά πολτοποιημένα για να πήξει η σάλτσα.