Logo

KOTOPOULO-STIFADO large

Λιτό, παραδοσιακό φαγητό, που απαιτεί όμως μεγάλη τέχνη για να επιτύχεις την πλούσια κατακόκκινη λαδερή σαλτσούλα του

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

KOTOPOULO-STIFADO large

Λιτό, παραδοσιακό φαγητό, που απαιτεί όμως μεγάλη τέχνη για να επιτύχεις την πλούσια κατακόκκινη λαδερή σαλτσούλα του

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μερίδες (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και το αφήνετε να στραγγίσει.

 

2. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 5΄-6΄. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

3. Αφού έχετε κόψει τις πατάτες κυδωνάτες, τις ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι -αφού έχετε αφαιρέσει τα κρεμμύδια- και τις τηγανίζετε. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρείτε και αυτές με τον ίδιο τρόπο που βγάλατε και στραγγίσατε τα κρεμμύδια.

 

4. Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε μέσα σε αυτή το κοτόπουλο, το σοτάρετε και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό. Αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40΄ με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.

 

5. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 15΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τη σάλτσα του. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στο τέλος του ψησίματος αν θέλετε πρόσθετε 12-15 αμύγδαλα λευκά πολτοποιημένα για να πήξει η σάλτσα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template