Logo

KOUNELI-BLHTA-2 large

Στην Κρήτη το κουνέλι το μαγειρεύουν πολύ συχνά λεμονάτο στην κατσαρόλα. Εμείς σ' αυτή την συνταγή παντρέψαμε τη λευκόσαρκη, χωρίς ίχνος λίπους σάρκα του με τα βλίτα ή το σταμναγκάθι

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΒΛΙΤΑ Ή ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

KOUNELI-BLHTA-2 large

Στην Κρήτη το κουνέλι το μαγειρεύουν πολύ συχνά λεμονάτο στην κατσαρόλα. Εμείς σ' αυτή την συνταγή παντρέψαμε τη λευκόσαρκη, χωρίς ίχνος λίπους σάρκα του με τα βλίτα ή το σταμναγκάθι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι σε κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κουνέλι και το γυρίζετε μια-δυο φορές με ένα πιρούνι ώσπου να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά τα κομμάτια.

 

2. Προσθέτετε στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βλίτα καθαρισμένα και χοντροκομμένα μαζί με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄.

 

3. Εάν χρησιμοποιείτε σταμναγκάθι θα πρέπει να το ζεματίσετε για 5-6΄ σε βραστό, αλατισμένο νερό για να φύγει η πικράδα του πριν το προσθέσετε στο φαγητό.

 

4. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού στα τελευταία 10'. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Νοστιμότατος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο, το κουνέλι έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη, ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template