Logo

koyneli-KARYDATO large

Παραδοσιακό φαγητό της Ηπείρου με πολύ στιβαρή γεύση και για εκείνους που λατρεύουν το σκόρδο

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΡΥΔΑΤΟ

koyneli-KARYDATO large

Παραδοσιακό φαγητό της Ηπείρου με πολύ στιβαρή γεύση και για εκείνους που λατρεύουν το σκόρδο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το κρέας καλά με κρύο νερό και το κόβετε σε μερίδες.

 

2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουνέλι. Προσθέτετε στη συνέχεια τον μαϊντανό, το μπαχάρι, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 3'- 4' έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.

 

3. Για τη σάλτσα, κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβετε το καρύδι στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Σοτάρετε και ανακατεύετε καλά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, το καρύδι και το σκόρδο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 5'.

 

4. Αφαιρείτε τον ζωμό από την κατσαρόλα με το κουνέλι και τον σουρώνετε με μια λεπτή σήτα. Προσθέτετε 6-7 κουταλιές της σούπας από τον σουρωμένο ζωμό και το ξίδι στο μείγμα με το καρύδι. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Σερβίρετε το κουνέλι ζεστό σε συνδυασμό με την πλούσια καρυδάτη σάλτσα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το καρυδάτο κουνέλι, με καταγωγή από τα Ζαγόρια και τα Ιωάννινα, είναι ένα πιάτο που αξιοποιεί τα εξαιρετικής ποιότητας καρύδια της περιοχής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο σκόρδο ώστε να μετριάσετε την ένταση του φαγητού, η οποία έτσι και αλλιώς είναι αρκετά έντονη λόγω του καρυδιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template