Logo

KOUNELI-AGGINARES-2 large

Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης, το οποίο συνδυάζει τις πράσινες τσακιστές ελιές με τις αγκινάρες και την υπέροχη σάρκα του κουνελιού. Με λευκή σάλτσα για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

KOUNELI-AGGINARES-2 large

Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης, το οποίο συνδυάζει τις πράσινες τσακιστές ελιές με τις αγκινάρες και την υπέροχη σάρκα του κουνελιού. Με λευκή σάλτσα για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

 

2. Αφαιρείτε το κρεμμύδι και βάζετε το κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα. Το γυρίζετε με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20΄.

 

3. Ρίχνετε τις ελιές, τις οποίες έχετε πριν ξεπλύνει σε άφθονο κρύο νερό, τις αγκινάρες και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, τα οποία μπορείτε να συναντήσετε και σε ένα συνδυασμό ακόμα πιο πρωτοποριακό με σουπιές, μάραθα, αγκινάρες και ελιές.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template