Για 8 άτομα ()
1. Αλατοπιπερώνετε τις κοτομπουκιές και τις αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο, τοποθετημένες μέσα σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε πολύ καλά με πιρούνι. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού.
3. Βγάζετε τις κοτομπουκιές από το ψυγείο και τις περνάτε πρώτα από το μείγμα ελαιόλαδου και μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα γαλέτας και παρμεζάνας.
4. Παίρνετε ένα ταψί ρηχό, το στρώνετε με λαδόκολλά και τοποθετείτε επάνω προσεκτικά τις μπουκιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρούστα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄περίπου και μέχρι να ροδίσουν.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Μπορείτε όλη την παραπάνω προεργασία να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Επίσης μόλις ετοιμάσετε τις κοτοπουκιές και τις πανάρετε, μπορείτε να τις καταψύξετε. Διατηρούνται για 2-3 εβδομάδες και δεν χρειάζεται να τις αποψύξετε για να τις μαγειρέψετε. Τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30΄.
Για το πάρτι: Αν σας αρέσουν τα πικάντικα και θέλετε ένα νόστιμο finger food για το πάρτυ σας, δεν έχετε παρά να εμπλουτίσετε την γαλέτα με μερικά μπαχαρικά, όπως πάπρικα, σπόρους κύμινου ελαφρά σπασμένους, τζίντζερ τριμμένο ακόμα και λίγη μαστίχα σε σκόνη για να απογειώσετε την γεύση τους.