Για 6 άτομα ()
1. Καταρχήν πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνετε.
2. Σε άλλο μπολ αδειάζετε τα δυο γιαούρτια και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και ανακατεύετε. Ρίχνετε εκεί τα στήθη κοτόπουλου.
3. Εν τω μεταξύ σε ένα τρίτο μπολ περνάτε από τρίφτη τις ώριμες ντομάτες και προσθέτετε, το σκόρδο, τα ντοματίνια κονκασέ, μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο βασιλικό, το ξίδι μπλασάμικο και τα κρίθινα παξιμάδια αφού πρώτα τα περάσετε από το μούλτι και έχουν σπάσει σε μικρά κομματάκια.
4. Βγάζετε το κοτόπουλο από την γιαουρτένια μαρινάδα του. Το σκουπίζετε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας και το αραδιάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, μυρωδικών και παξιμαδιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40΄.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Μπορείτε να διατηρήσετε τα στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια ξεκοκαλισμένα μέσα στη μαρινάδα τους στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε χρόνο και επιπλέον μειώνεται πολύ ο χρόνος ψησίματος -τουλάχιστον κατά 8΄. Μπορείτε αν θέλετε να τα βάλετε όπως είναι με την μαρινάδα τους σε τάπερ στην κατάψυξη για 2-3 εβδομάδες. Όταν τα αποψύξετε, η μαρινάδα έχει εισχωρήσει στο κρέας, οπότε ο χρόνος ψησίματος μειώνεται πάλι σημαντικά, περίπου κατά 10΄.