alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

FILETA-KOTOPOULO large

Μία εύκολη λύση ακόμα και γι' αυτούς που δε θεωρούν τους εαυτούς τους ειδήμονες στην κουζίνα και στο μαγείρεμα

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

FILETA-KOTOPOULO large

Μία εύκολη λύση ακόμα και γι' αυτούς που δε θεωρούν τους εαυτούς τους ειδήμονες στην κουζίνα και στο μαγείρεμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα στα δύο κατά μήκος
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σουπ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. σουπ. ντοματίνια κονκασέ
  • 2 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο
  • 2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καταρχήν πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνετε.

 

2. Σε άλλο μπολ αδειάζετε τα δυο γιαούρτια και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και ανακατεύετε. Ρίχνετε εκεί τα στήθη κοτόπουλου.


3. Εν τω μεταξύ σε ένα τρίτο μπολ περνάτε από τρίφτη τις ώριμες ντομάτες και προσθέτετε, το σκόρδο, τα ντοματίνια κονκασέ, μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο βασιλικό, το ξίδι μπλασάμικο και τα κρίθινα παξιμάδια αφού πρώτα τα περάσετε από το μούλτι και έχουν σπάσει σε μικρά κομματάκια.


4. Βγάζετε το κοτόπουλο από την γιαουρτένια μαρινάδα του. Το σκουπίζετε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας και το αραδιάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, μυρωδικών και παξιμαδιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40΄.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να διατηρήσετε τα στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια ξεκοκαλισμένα μέσα στη μαρινάδα τους στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε χρόνο και επιπλέον μειώνεται πολύ ο χρόνος ψησίματος -τουλάχιστον κατά 8΄. Μπορείτε αν θέλετε να τα βάλετε όπως είναι με την μαρινάδα τους σε τάπερ στην κατάψυξη για 2-3 εβδομάδες. Όταν τα αποψύξετε, η μαρινάδα έχει εισχωρήσει στο κρέας, οπότε ο χρόνος ψησίματος μειώνεται πάλι σημαντικά, περίπου κατά 10΄.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face