Logo

FTEROUGES-KOTOPOULO large

Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι & soya sauce ή αλλιώς πώς ν' αναβαθμίσετε γευστικά ένα δεύτερης διαλογής μέρος του αγαπημένου πουλερικού. Δοκιμάστε την και με teriyaki sauce

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ & SOYA SAUCE

FTEROUGES-KOTOPOULO large

Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι & soya sauce ή αλλιώς πώς ν' αναβαθμίσετε γευστικά ένα δεύτερης διαλογής μέρος του αγαπημένου πουλερικού. Δοκιμάστε την και με teriyaki sauce

Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ημ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ την σόγια με τα κρεμμύδια, το ξίδι, το μέλι, το κέτσαπ, το τζίντζερ και το σκόρδο. Τοποθετείτε μέσα στο παραπάνω μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνετε για 24 ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο. Στο διάστημα αυτό ανακατεύετε 5-6 φορές για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές καλά.

 

2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Τοποθετείτε τις φτερούγες σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αδειάζετε την υπόλοιπη μαρινάδα σ' ένα μικρό κατσαρολάκι. Ψήνετε τις φτερούγες στους 180° C αλείφοντας τις κατά διαστήματα με τη μαρινάδα, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Βράζετε τη μαρινάδα για 4-5΄ σε δυνατή φωτιά για να πήξει λίγο. Την σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με το κοτόπουλο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση στη μαρινάδα σας προσθέτετε μερικές κουταλιές χυμό ανανά ή δυο δαμάσκηνα πολτοποιημένα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template