Logo

kotopolo-stithos-gemisto top

Το σχετικά «άψυχο» στήθος κοτόπουλου με την ουδέτερη γεύση ζωντανεύει με την νόστιμη γέμιση από σπανάκι με φέτα. Την διαφορά βέβαια την κάνει σαφώς το ούζο και το κουκουνάρι που φτιάχνουν μια θεϊκή σάλτσα

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

kotopolo-stithos-gemisto top

Το σχετικά «άψυχο» στήθος κοτόπουλου με την ουδέτερη γεύση ζωντανεύει με την νόστιμη γέμιση από σπανάκι με φέτα. Την διαφορά βέβαια την κάνει σαφώς το ούζο και το κουκουνάρι που φτιάχνουν μια θεϊκή σάλτσα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σπανάκι κατεψυγμένο με τη φέτα και λίγο πιπέρι. Ανοίγετε απαλά τα φιλετάκια με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μια «τσέπη». Αλατοπιπρώνετε και στο κενό που έχετε αφήσει βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα. Στερεώνετε με δυο οδοντογλυφίδες για να μην φύγει η γέμιση.


2. Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και βαρύ αντικολλητικό πάτο, ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί αρκετά ακουμπάτε τα γεμιστά φιλέτα του κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν από τη κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με 5 κουταλιές της σούπας ούζο.


3. Σκορπάτε τριγύρω δυο κουταλιές κουκουνάρι, προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε τα φιλέτα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με ρύζι λευκό ατμού ή με πράσινη σαλάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το αλάτι χρησιμοποιήστε το με μέτρο διότι η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template