Logo

kotopoulo agginares topimage

Το απόλυτο ανοιξιάτικο πάντρεμα του τρυφερού κοτόπουλου με τις αγκινάρες, τα σπαράγγια και τους καρπούς από τα φρέσκα κουκιά. Δοκιμάστε το και σε παραλλαγή με φινόκιο αντί για αγκινάρες

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

kotopoulo agginares topimage

Το απόλυτο ανοιξιάτικο πάντρεμα του τρυφερού κοτόπουλου με τις αγκινάρες, τα σπαράγγια και τους καρπούς από τα φρέσκα κουκιά. Δοκιμάστε το και σε παραλλαγή με φινόκιο αντί για αγκινάρες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα κουκιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά περίπου. Χρησιμοποιείτε μια τρυπητή κουτάλα για να τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζετε, βγάζετε το εξωτερικό περίβλημα και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ. Αν τα κουκιά είναι κατεψυγμένα δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψετε.

 

2. Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Δουλεύετε μια-μια αγκινάρα, αφαιρώντας τα σκούρα εξωτερικά φύλλα. Με ένα μαχαίρι κόβετε τη κορυφή, έπειτα κόβετε το στέλεχος και αφήνετε ½ εκ. άθικτο. Χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών και αφαιρείτε το σκούρο εξωτερικό στρώμα από το στέλεχος. Κόβετε την αγκινάρα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάζετε το χνούδι της. Βάζετε τις αγκινάρες στο μπολ με το νερό και το λεμόνι για να μη σας μαυρίσουν.

 

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Τις βάζετε στην κατσαρόλα και τις αλατοπιπερώνετε και τις μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν, για 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ταψί. Σκουπίζετε τη κατσαρόλα.

 

4. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο με το δέρμα στο κάτω μέρος μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό για 6-8 λεπτά περίπου. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ταψί με τις αγκινάρες.

 

5. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν για 8-10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι και τα αφήνετε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού, ξύνοντας με τη κουτάλα ότι έχει μείνει στον πάτο από τη κατσαρόλα. Μαγειρεύετε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τον ζωμό, και στη συνέχεια τα προσθέτετε στις αγκινάρες, τα σπαράγγια και το κοτόπουλο με τη πλευρά του δέρματος προς τα πάνω.

 

6. Μεταφέρετε στον φούρνο και μαγειρεύετε ξεσκέπαστο για 20-25 λεπτά. Προσθέτετε τα κουκιά. Σερβίρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από πάνω πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αγκινάρες πάλι θα χρειαστεί να τις σοτάρετε στο ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά για να ροδίσουν αλλά και για να τραβήξουν τα υγρά τους. Αντικαταστήστε τα κουκιά και τις αγκινάρες με κολοκυθάκια και μερικά φρέσκα ντοματίνια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template