alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

FTEROUGES-NOUDLS top

Ένα εύκολο comfort φαγάκι Που συνδυάζει την Αμερικανική και την Κινέζικη κουλτούρα

ΦΤΕΡΟΥΓΙΕΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

FTEROUGES-NOUDLS top

Ένα εύκολο comfort φαγάκι Που συνδυάζει την Αμερικανική και την Κινέζικη κουλτούρα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • 1 πακέτο νούντλς ρυζιού
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο κομμένο σε στικς
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. soya sauce
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι από ρύζι ή λευκό ξύδι

Για μαρινάδα

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σουπ. Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί η ποσότητά της στο μισό για περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε τη μαρινάδα να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φτερούγες και τη μαρινάδα, ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.


2. Ψήνετε τις φτερούγες χωρίς να τις ξεπλύνετε από τη μαρινάδα, στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
3. Βράζετε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά σας για 2 με 3 λεπτά. Σβήνετε με το ξύδι.


5. Στραγγίζετε τα νούντλς και τα προσθέτετε στα λαχανικά. Ρίχνετε τη σόγια σος και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σερβίρετε τις φτερούγες μαζί με τα νουντλς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στα νούντλς σας μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως αυγό, καλαμπόκι, αρακά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face