Για 4 άτομα ()
1. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και με το βούτυρο. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και δυο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
2. Ρίχνετε το μαρούλι και τα μυρωδικά. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Συμπληρώνετε με νερό, εάν χρειαστεί. Σιγοβράζετε τη μαγειρίτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου μια 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε το ρύζι και τα συκωτάκια του κοτόπουλου ψιλοκομμένα συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μέχρι να αφρίσουν, προσθέτετε, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού, και λίγο από το ζουμί της σούπας για να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Περιχύνετε τη μαγειρίτσα με το αυγολέμονο, ανακινείτε λίγο την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο ομοιόμορφα και σερβίρετε.
Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα μανιτάρια.