Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Κατεβάζετε τη φωτιά σε ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει λίγο, για 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην «καθίσουν» τα υλικά κάτω.
2. Στη συνέχεια, αλείφετε το κοτόπουλο με ένα παχύ στρώμα από τη ψημένη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το άλειμμα. Πασπαλίζετε και τρίβετε ομοιόμορφα με το μείγμα αυτό όλο το κοτόπουλο μέσα και έξω. Αφήνετε να σταθεί το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
3. Παίρνετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τοποθετείτε το κοτόπουλο στο κέντρο τους. Τυλίγετε στη διπλή λαδόκολλα ή τα βάζετε μέσα σε μια σακούλα ψησίματος.
4. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα τελευταία 20 του ψησίματος ανοίγετε τη λαδόκολλα να ροδίσει το κοτόπουλο. Αποσύρετε από το φούρνο, κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συνοδεύστε το με φρέσκια πράσινη σαλάτα.