Για 8 άτομα ()
1. Βράζετε το κοτόπουλο σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας. Το κοτόπουλο πρέπει να βράσει πολύ καλά.
2. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και το βάζετε στην άκρη να κρυώσει. Σουρώνετε τον ζωμό περνώντας τον από λεπτή σήτα. Αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει εντελώς (προτιμότερο είναι να τον βάλετε για 40 λεπτά στο ψυγείο), μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε όλο το λίπος που θα «ανέβει» στην επιφάνεια.
3. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τα κόκαλα και το δέρμα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σ' ένα ρηχό και φαρδύ πλαστικό μπολ ή σε μια φόρμα μακρόστενη. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια, το αλάτι, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί. Τοποθετείτε από πάνω τα αυγά κομμένα σε ροδέλες.
4. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν τις στύβετε και τις ρίχνετε σε ένα φλιτζάνι χλιαρό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε να λιώσουν. Όταν λιώσουν ενώνετε με τον υπόλοιπο κρύο ζωμό, ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε πάνω από το κοτόπουλο και τα αυγά.
5. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 8-10 ώρες πριν πήξει και το κόβετε σε κομμάτια. Γαρνίρετε τοποθετώντας τα αγγουράκια κάπαρης στην επιφάνεια και σερβίρετε κρύα σαν ορεκτικό ή με μια πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο καρότο τουρσί.