Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ αδειάζετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε ένα κουταλάκι πέστο και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε ένα ταψί.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το κοτόπουλο μαζί με το υπόλοιπο πέστο, ανακατεύετε να το «πιάσει» από όλες τις μεριές. Κάνετε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και βάζετε το κοτόπουλο.
3. Περιχύνετε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνετε και βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τα πρώτα 30 λεπτά σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος για να μην μας καεί. Σερβίρετε ζεστό με άφθονη πράσινη σαλάτα.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb
Το συγκεκριμένο φαγητό ανάλογα την εποχή, ενισχύστε το με μερικά μανιτάρια ή την άνοιξη αντικαταστήστε τις πατάτες με αγκινάρες.