alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mesogiako-kotopoulo top

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και προσιτό φαγάκι για όλη την οικογένεια

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

mesogiako-kotopoulo top

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και προσιτό φαγάκι για όλη την οικογένεια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου ή 4 στήθη
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτα
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 10 ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κουτ.γλυκ. πέστο βασιλικού
  • 8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σουπ. κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αδειάζετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε ένα κουταλάκι πέστο και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε ένα ταψί.


2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το κοτόπουλο μαζί με το υπόλοιπο πέστο, ανακατεύετε να το «πιάσει» από όλες τις μεριές. Κάνετε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και βάζετε το κοτόπουλο.


3. Περιχύνετε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνετε και βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τα πρώτα 30 λεπτά σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος για να μην μας καεί. Σερβίρετε ζεστό με άφθονη πράσινη σαλάτα.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το συγκεκριμένο φαγητό ανάλογα την εποχή, ενισχύστε το με μερικά μανιτάρια ή την άνοιξη αντικαταστήστε τις πατάτες με αγκινάρες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face