alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tikka-masala-skewers top

Εντυπωσιακά σε χρώμα, εκρηκτικά σε γεύση, αυτά τα ινδικά σουβλάκια θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με ρύζι

ΙΝΔΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΙΚΚΑ ΜΑΣΑΛΑ

tikka-masala-skewers top

Εντυπωσιακά σε χρώμα, εκρηκτικά σε γεύση, αυτά τα ινδικά σουβλάκια θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με ρύζι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 κοτόπουλο στήθος ή μπούτι κομμένα σε μπουκιές

Για μαρινάδα

  • 3/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σουπ. πάστα τίκα μασάλα

Για την πάστα

  • 2 κουτ. σουπ. κόλιανδρο σκόνη
  • 2 κουτ. σουπ. κύμινο σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σουπ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σουπ. τσίλι σκόνη
  • 1/4 κουτ. σουπ. κουρκουμά
  • 1 κουτ. σουπ. ξερή μέντα
  • 1/4 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1/2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2/3 φλιτζάνι ξύδι λευκό
  • 2 κουτ. σουπ. νερό
  • 2/3 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 4 αραβικές πίτες
  • 4 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε την πάστα τίκα μασάλα. Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, το ξύδι και το νερό και ανακατεύετε καλά να γίνει ένα πάστα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο, ρίχνετε την πάστα και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και το λάδι να ανέβει στην επιφάνεια, περίπου 10 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.


2. Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, την πάστα τίκα μασάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το κοτόπουλο και ανακατεύετε να καλυφθεί παντού από τη μαρινάδα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 30 λεπτά τουλάχιστον.


3. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το τινάζετε να φύγει η περίσσια ποσότητα και περνάτε τα κομμάτια του σε 8 ξύλινα σουβλάκια, τα οποία έχετε πριν μουσκέψει σε νερό.


4. Ψήνετε τα σουβλάκι στο γκριλ του φούρνου ή στο σχαροτήγανο για 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε με ζεστές αραβικές πίτες και λίγο γιαούρτι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βρείτε και έτοιμη πάστα τίκα μασάλα σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Είναι απαραίτητο να μουσκέψετε τα ξύλινα σουβλάκια για να μην καούν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face