Για 4 άτομα ()
1. Για να φτιάξετε την πάστα τίκα μασάλα. Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, το ξύδι και το νερό και ανακατεύετε καλά να γίνει ένα πάστα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο, ρίχνετε την πάστα και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και το λάδι να ανέβει στην επιφάνεια, περίπου 10 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.
2. Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, την πάστα τίκα μασάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το κοτόπουλο και ανακατεύετε να καλυφθεί παντού από τη μαρινάδα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
3. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το τινάζετε να φύγει η περίσσια ποσότητα και περνάτε τα κομμάτια του σε 8 ξύλινα σουβλάκια, τα οποία έχετε πριν μουσκέψει σε νερό.
4. Ψήνετε τα σουβλάκι στο γκριλ του φούρνου ή στο σχαροτήγανο για 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε με ζεστές αραβικές πίτες και λίγο γιαούρτι.
Μπορείτε να βρείτε και έτοιμη πάστα τίκα μασάλα σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Είναι απαραίτητο να μουσκέψετε τα ξύλινα σουβλάκια για να μην καούν.