Logo

tandoori-chicken-skewers top

Το γιαούρτι στη μαρινάδα χαρίζει μια πραγματικά μοναδική υφή, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το κρέας

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣE ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ

tandoori-chicken-skewers top

Το γιαούρτι στη μαρινάδα χαρίζει μια πραγματικά μοναδική υφή, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το κρέας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, την πάπρικα και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε. Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια και το προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα του κρεμμυδιού. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.


2. Φτιάχνετε την μαρινάδα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα του κρεμμυδιού. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


3. Μουσκεύετε σε κρύο νερό 8 ξυλάκια για σουβλάκια. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το στραγγίζετε ελαφρά από μαρινάδα και περνάτε σε κάθε ξυλάκι 4 κομμάτια κοτόπουλο. Αραδιάζετε τα σουβλάκια σε μια σχάρα την οποία έχετε λαδώσει ελαφρά και την τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί με λίγο νερό. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με λίγο σουσάμι και τα σερβίρετε ζεστά με το λάιμ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα από το κόλιανδρο και να αφαιρέσετε την κανέλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template